Členovia ObVK v Kežmarku mali kvôli počasiu problém dostať sa do 4 obcí

27.11.2010 Kežmarok

Spišská Nová Ves 27. novembra (TASR) – Voľby na Spiši a v oblasti Tatier zatiaľ prebiehajú bez problémov, priemerná volebná účasť sa podľa neoficiálnych výsledkov pohybuje od 20 do 40 %.
V obvode Kežmarok je podľa podpredsedníčky Obvodnej volebnej komisie (ObVK) Márie Melníkovej vyššia účasť v menších obciach. \"Teraz sme sa vrátili z kontroly jednej časti obvodu, vo Vrbovom bola tlačenica, ľudia dokonca čakali v rade, napr. v Huncovciach a vo Vlkovej sa tá účasť pohybuje okolo 50 %, \" povedala Melníková. Menšia účasť je v samotnom meste Kežmarok, tu prišlo doposiaľ voliť okolo 30 % občanov.
Melníková dodala, že členovia ObVK majú veľké problémy na cestách kvôli snehu. \"Do štyroch obcí sme sa vôbec nemohli dostať, \" doplnila. Konkrétne ide o obce Vlkovce, Hradisko, Žakovce a rómsku osadu v Rakúsoch.
V Starej Ľubovni sú voľby bez problémov, neboli nahlásené žiadne sťažnosti. \"Ľudia volia plynule, percento však pravdepodobne nebude veľké, \" povedal zapisovateľ ObVK v Starej Ľubovni Mikuláš Majer. Aj tu je nižšia účasť v samotnom meste, podľa všetkého bude v menších obciach vyššia. Doposiaľ sa pohybuje okolo 20 až 30 %.
\"Napríklad obec Obručné má takmer vždy najvyššiu účasť, je to malá obec, ktorá má 36 voličov a vždy príde voliť viac ako 80 % z nich, \" doplnil Majer. Vo volebnom obvode Stará Ľubovňa je dohromady 61 volebných okrskov. Voľby sa dnes nekonajú v Legnave, kde sa o post starostu nikto neuchádzal. Občania si dohromady volia 304 poslancov a právo voliť má takmer 38.500 obyvateľov.
Bezproblémové voľby sú aj v územnom obvode Poprad, ObVK nedostala okrem Domaňoviec, žiadny nový podnet. V Domaňovciach bol podaný podnet na porušenie volebného moratória, zaoberá sa ním Ústredná volebná komisia. Podobná situácia je aj v Spišskej Novej Vsi. \"Nič vážnejšie sme nahlásené nemali, voľby v okresoch Gelnica a Spišská Nová Ves sú zatiaľ bezproblémové, \" povedal člen ObVK Ján Olejník.
 

Vyberte región